Defensief geschutter verziekt Rotterdams feestje in blessuretijd
Kralingers pakken een punt in Leeuwarden

17-04-2015 21:51
4

Excelsior heeft vrijdag een enorme kans laten liggen om zich veilig te spelen. De Kralingers leken op bezoek bij SC Cambuur afstand te nemen van de onderste drie plekken, maar zagen de Friezen in blessuretijd gelijk maken: 1-1.

Diep in blessuretijd dacht doelman Gino Coutinho de held van Excelsior te worden. De keeper keerde op knappe wijze een schot van Barthomolew Ogbeche, maar zag vervolgens hoe drie van zijn verdedigers aarzelden om de bal weg te knallen. De Nigeriaanse spits profiteerde optimaal en schoot de gelijkmaker binnen (1-1)

De thuisploeg had van meet af aan het meeste balbezit, maar Excelsior was in de eerste minuten het dichtste bij een doelpunt. Sander Fischer dook bij een hoekschop uit het niets op voor doelman Leonard Nienhuis, maar zag de bal via zijn dijbeen tegen de paal aan stuiten. Het antwoord van de thuisploeg volgde al snel. Na een fraaie actie van Ogbeche kreeg Erik Bakker een goede schietkans. De poging van de middenvelder ging net voorlangs.

Toch Ogbeche
Na die aardige openingsfase zakte de amusementswaarde van het duel flink. Cambuur slaagde er amper in om gevaarlijk te worden, een kopbal van Ogbeche daargelaten, terwijl Excelsior vooral op de tegenstoot loerde. Pas in het slot van de eerste helft doken de Kralingers weer voor het vijandelijk doel op. Ninos Gouriye troefde zijn bewaker Wout Droste met een handigheidje af, maar schoot tegen Nienhuis aan.

Die doelman was acht minuten na rust wel geklopt. Adil Auassar werd door Jeff Stans één op één gezet met Nienhuis en passeerde de doelman vervolgens met een hard en zuiver schot in de bovenhoek: 0-1. Cambuur was vervolgens enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Zo schoot Sander van de Streek net over. Na een waar slotoffensief kreeg Cambuur op het nippertje nog ietwat gelukkig loon naar werken.