Mogelijk tweemaal feest in Eindhoven: periodetitel lonkt voor ploeg van De Jong
FC Eindhoven doet uitstekende zaken

Mogelijk tweemaal feest in Eindhoven: periodetitel lonkt voor ploeg van De Jong

17-04-2015 22:08
2

FC Eindhoven blijft de voornaamste kandidaat om de vierde periodetitel in de Jupiler League te winnen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong boekte vrijdag op bezoek bij RKC Waalwijk een benauwde overwinning, door een doelpunt van Joey Sleegers: 0-1.

De Brabanders blijven daardoor achter kampioen NEC op de tweede plaats staan in de periodestand, met één punt meer dan MVV Maastricht. Ook de Limburgse club hield zijn kansen op het nippertje in leven door met een nipte zege van het veld te stappen bij FC Oss, dat eerder al beslag legde op een periodetitel (0-1).

De ploeg van De Jong heeft nu achttien punten uit acht wedstrijden, MVV volgt met zeventien. FC Emmen kan zaterdag naast MVV komen als het wint van Achilles'29. Volgende week vrijdag is de laatste speelronde in de strijd om de vierde periodetitel. FC Eindhoven ontvangt in het eigen Jan Louwers Stadion dan FC Oss, MVV treft Emmen.

Volendam onderuit
NEC gaat aan kop met de maximale score van 21 punten uit zeven duels, maar de ploeg uit Nijmegen is als kampioen van de Jupiler League al zeker van promotie naar de eredivisie. Het elftal van trainer Ruud Brood eindigde in de vorige drie periodes allemaal bovenaan, Almere City FC en FC Oss werden de vervangende periodekampioenen.

FC Volendam, de nummer vijf van de reguliere competitie, moest voor eigen publiek diep buigen voor staartploeg Fortuna Sittard: 2-4. Volendam beëindigde de wedstrijd met negen man, na rode kaarten voor aanvoerder Gijs Luirink (al na een half uur) en Brandley Kuwas. Ludcinio Marengo maakte beide doelpunten voor de thuisclub, namens Fortuna Sittard kwamen Kevin Kis, Seku Conneh, Roel Janssen en Fatih Turan tot scoren. Helmond Sport won met 3-1 van VVV-Venlo.

Uitslagen Jupiler League:
RKC Waalwijk - FC Eindhoven 0-1
FC Oss - MVV Maastricht 0-1
FC Volendam - Fortuna Sittard 2-4
Helmond Sport - VVV-Venlo 3-1