Nieuwe verrassende koploper in België, Brugge moet in de achtervolging
Gent verslaat Standard

17-04-2015 22:40
4

AA Gent heeft in de strijd om de Belgische voetbaltitel een belangrijke slag geslagen. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck versloeg Standard vrijdagavond in Luik met 3-1 en nam daardoor de eerste plaats in de kampioenspoule in elk geval voor even over van Club Brugge.

De Deense uitblinker Nicklas Pedersen maakte twee Gentse treffers. De tweede, met een schot van een meter of 25 uit de draai, was wonderschoon. Pas halverwege de tweede helft deed Geoffrey Mujangi Bia iets terug uit een strafschop. De bal ging op de stip wegens hands van Rafinha, waarna de spanning even terug was.

Standard rook een kans, maar werd in de jacht op de gelijkmaker zelden gevaarlijk. In blessuretijd besliste invaller Serge Tabekou het duel in Luik. AA Gent heeft nu 35 punten, één meer dan Brugge dat nog wel een wedstrijd (zondag tegen Anderlecht) tegoed heeft. Standard bleef op dertig punten staan en lijkt voorlopig afgehaakt.