Hasselbaink boekt succes in Engeland: promotie bereikt, prijs lonkt

Hasselbaink boekt succes in Engeland: promotie bereikt, prijs lonkt

Gepubliceerd: maandag 20 april 2015 om 15:04ma 20-04-2015 om 15:04

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft een mooi succes geboekt met Burton Albion. De 43-jarige Nederlandse trainer verzekerde zich afgelopen weekend van promotie naar de League One.

Eind 2014 kwam Hasselbaink aan het roer bij Burton en dat heeft de club geen windeieren gelegd. Voor de eerste keer in de historie promoveert de club naar de League One, na de Premier League en het Championship het derde niveau in Engeland. De missie van Hasselbaink is echter nog niet geslaagd: hij wil voor het eerst in zijn trainersloopbaan zilverwaar pakken. De voorsprong op nummer twee Shrewsbury Town is twee punten.

"We willen eerste worden. Dat is het tweede doel van dit seizoen, de competitie winnen. We kunnen even relaxen, maar daarna gaan we weer keihard trainen en zorgen dat we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Northampton. We hebben nog twee wedstrijden te gaan. We moeten er klaar voor zijn", aldus de Nederlandse coach in The Daily Mail.

"Het is een geweldig seizoen tot nu toe. De spelers hebben het geweldig gedaan", aldus Hasselbaink, die zijn voorganger Gary Rowett ook nog bedankte. "Hij heeft het hier gestart en verdient veel credits voor wat de club heeft bereikt. Na onze komst hebben we wat dingen veranderd, maar de basis was goed. Ik vind het geweldig dat we aan dit succes konden bouwen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws