Oud-Ajacied ineens een hit: We gaan eens rustig kijken of we eruit komen
Middenvelder bij elf doelpunten betrokken

Oud-Ajacied ineens een hit: "We gaan eens rustig kijken of we eruit komen"

22-04-2015 12:00

Roly Bonevacia is een hit in de Australische A-League. De 23-jarige middenvelder liet Nederland afgelopen zomer achter zich om bij Wellington Phoenix aan de slag te gaan. Daar maakt hij zelfs kans op de titel Speler van het Jaar.

Het contract van de oud-speler van Ajax en NAC Breda kan, als hij dat wil, opengebroken worden. Tegelijkertijd melden diverse clubs zich bij het management van Bonevacia. "Persoonlijk heb ik een heerlijk jaar, ik ben regelmatig door de League verkozen bij de beste spelers van de maand. In december al vroeg Wellington of ik mijn contract wilde verlengen. We hebben toen aangegeven te willen wachten ook omdat we er net waren", vertelt Bonevacia aan VoetbalPrimeur.

"Omdat er inmiddels officiële interesse is vanuit Japan en van diverse andere Australische clubs heeft Wellington afgelopen week weer een nieuwe contractaanbieding gedaan. Ze willen met twee jaar verlengen. Samen met mijn zaakwaarnemer zijn we nu in gesprek met de club. Vooropgesteld, ik heb het hier fantastisch naar mijn zin en het niveau is bijzonder hoog. We gaan de komende periode eens rustig kijken of we eruit komen, maar eerst wil ik kampioen worden!", aldus Bonevacia. 

Zijn club maakt nog alle kans op de titel in de A-League, maar dan moet er komend weekend wel van Sydney gewonnen worden. "We zijn volop in de race voor het kampioenschap. Geweldig om mee te maken. Mijn gevoel zegt dat het tussen Melbourne, Sydney en ons zal gaan en het pas op de laatste dag beslist zal zijn", besluit Bonevacia.

Bonevacia stond dit seizoen tijdens alle 26 competitiewedstrijden in de basis bij Wellington. Hij maakte vier doelpunten en gaf zeven assists. In Nederland speelde hij al bij Ajax, NAC Breda en Roda JC Kerkrade.