Druk op Schreuder naar kookpunt: Het is best extreem wat er gebeurt
"Dat was een normale uitslag geweest"

Druk op Schreuder naar kookpunt: "Het is best extreem wat er gebeurt"

22-04-2015 13:00
8

Alfred Schreuder zit zondag bij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen AZ gewoon op de bank. De supporters zijn de trainer en zijn assistenten liever kwijt dan rijk.

Schreuder kan derhalve zijn borst natmaken. "Het is best extreem wat er gebeurt, maar ik probeer zo goed mogelijk mijn werk te doen", zegt hij tegen Voetbal International. "Het is bij FC Twente al weken hectisch, het wordt daardoor gemakkelijker je te focussen op voetbal in plaats van randzaken."

"En als ik sec kijk naar het elftal, dan speelde dat uit tegen Go Ahead Eagles (1-3 winst, red.) niet slecht en tegen FC Utrecht zelfs heel goed. Ik zag spelers die tot het eind bleven vechten en niet wilden opgeven. Het enige dat je ons kunt verwijten, is dat we in Utrecht niet met 3-1 of 4-1 hebben gewonnen. Dat was een normale uitslag geweest."

Schreuder blijft stoïcijns onder de druk die op hem wordt uitgeoefend. De onrust rond zijn persoon gaat tegen AZ waarschijnlijk het kookpunt bereiken, nadat vorige week zondag de spelersbus al was opgewacht. De Twente-fans zijn van mening dat het ontbreekt aan strijd, passie en discipline.