De Tien: Eredivisie-spelers die het langst bij hun club zitten

De Tien: Eredivisie-spelers die het langst bij hun club zitten

29-04-2015 10:10
2

Spelers komen en gaan, ook in de Eredivisie. Toch zijn er ook spelers die al jaren onder contract staan bij dezelfde club. Vandaag tien huidige Eredivisie-spelers die zich in dat rijtje scharen.

10. Celso Ortiz (AZ - vijf jaar en drie maanden)
Ortiz streek na de winterstop in 2009 neer bij AZ. In al zijn jaren in Alkmaarse dienst kwam de middenvelder tot nu toe tot 81 competitiewedstrijden en 3 doelpunten. Ortiz kan er nog wat jaren aan vastplakken aangezien zijn contract doorloopt tot medio 2017.

 

9. Mark van der Maarel (FC Utrecht - vijf jaar en negen maanden)
Van der Maarel stroomde in 2009 door vanuit de jeugdopleiding van FC Utrecht. De verdediger, die een contract heeft tot medio 2016, maakte datzelfde jaar zijn debuut in de Eredivisie tegen ADO Den Haag. Sindsdien speelde Van der Maarel al 130 competitiewedstrijden voor Utrecht en kwam hij in totaal tot 1 doelpunt, in een uitwedstrijd tegen Excelsior.   

 

8. Davy Pröpper (Vitesse - vijf jaar en negen maanden)
Pröpper speelt nog bij Vitesse, maar wordt steeds heviger in verband gebracht met een transfer. De middenvelder, die onder contract staat tot medio 2017, wordt gelinkt aan Ajax en PSV. In dienst van Vitesse speelde Pröpper, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Arnhemmers, tot nu toe 136 competitiewedstrijden waarin hij 16 keer doel trof.

7. Dennis Telgenkamp (Heracles Almelo - zes jaar en negen maanden)
Heracles-doelman Telgenkamp is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in Almelo. Telgenkamp, die momenteel genoegen moet nemen met een plaats op de bank, kwam eerder op huurbasis uit voor SC Cambuur. De sluitpost maakte in 2009 zijn profdebuut in de uitwedstrijd tegen PSV en doorliep daarvoor de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Telgenkamp heeft een contract tot medio 2016.  

6. Eloy Room (Vitesse - zes jaar en negen maanden)
Room speelde in de jeugd bij Vitesse en maakte in 2009 zijn debuut in de hoofdmacht. Na een paar moeilijke seizoenen, waarbij Room ook verhuurd werd aan Go Ahead Eagles, heeft de doelman dit seizoen een basisplaats bemachtigd onder trainer Peter Bosz. Room heeft een contract dat doorloopt tot medio 2018.

5. Tom Hiariej (FC Groningen - zeven jaar en acht maanden)
Hiariej verlengde recent zijn contract bij FC Groningen en staat bekend als kind van de club. De middenvelder, die al vanaf zijn tiende uitkomt voor Groningen, maakte in 2007 zijn debuut in de hoofdmacht en kwam sindsdien tot 156 competitiewedstrijden. Hiariej is momenteel herstellende van een armbreuk, waardoor het de vraag is of hij aantreedt in de bekerfinale tegen PEC Zwolle.

4. Erwin Mulder (Feyenoord - zeven jaar en negen maanden)
Mulder is nog altijd in afwachting van een nieuw contractvoorstel van Feyenoord. Het is afwachten of Mulder, die bij Feyenoord genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank, langer bij de club uit Rotterdam wenst te blijven. Kenneth Vermeer is momenteel eerste doelman bij Feyenoord en Warner Hahn, verhuurd aan PEC Zwolle, ligt op de loer.

3. Bram van Polen (PEC Zwolle - zeven jaar en negen maanden)
Van Polen is het clubicoon van PEC Zwolle. De verdediger won met Zwolle de KNVB Beker, veroverde de Johan Cruijff Schaal en speelde in de voorrondes van de Europa League tegen Sparta Praag. Bovendien was het Van Polen die in 2009 het eerste doelpunt maakte in het toen aangebouwde IJsseldelta Stadion. Van Polen heeft een contract tot medio 2017.

2. Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda - zeven jaar en negen maanden)
Denkend aan het clubicoon van NAC Breda komt direct de naam Ten Rouwelaar de kop opsteken. De doelman staat sinds jaar en dag onder de lat bij de Bredanaren en heeft een contract tot medio 2016. Ten Rouwelaar keepte in totaal al 272 competitiewedstrijden voor NAC. 

1. Robert Zwinkels (ADO Den Haag - negen jaar en negen maanden)
Zwinkels heeft zijn contract bij ADO Den Haag recent verlengd tot medio 2016. De doelman keepte in het seizoen 2008/09 zijn meeste competitiewedstrijden (26) voor de Hagenezen. Zwinkels groeide nooit echt uit tot eerste doelman en moet nu de Deen Martin Hansen voor zich dulden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s