Teleurgestelde Koeman geniet: Fantastisch voor de club, maar we gaan door
"Het zou fantastisch zijn als we daarmee Europees voetbal halen"

Teleurgestelde Koeman geniet: "Fantastisch voor de club, maar we gaan door"

25-04-2015 17:15

Southampton speelde zaterdagmiddag met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur. Een belangrijk duel in de strijd om Europees voetbal. Ronald Koeman had na afloop een dubben gevoel. Er was tevredenheid, maar tegelijkertijd ook teleurstelling.

"Ik heb genoten van mijn elftal vandaag, zo wil je je team zien voetballen", zei Koeman na afloop van het 2-2 gelijkspel tegenover FOX Sports. "Dat was ook wel te merken aan de reactie van de mensen na afloop. Het was een fantastische wedstrijd om naar te kijken."

"Aan de andere kant ben ik lichtelijk teleurgesteld, omdat ik denk dat we de iets betere kansen hadden vandaag", vervolgt de Nederlandse oefenmeester zijn verhaal. "Het liefst win je dit soort wedstrijden, maar je speelt niet tegen de minste ploeg."

Met het punt dat Koeman pakte tegen Tottenham Hotspur staat de teller nu op 57 voor Southampton, één meer dan vorig seizoen. Daarmee is het clubrecord in de Premier League verbeterd. "Dat zegt voldoende, dat we met nog vier wedstrijden te gaan al een punt meer hebben dan vorig seizoen. Dat is fantastisch voor de club, maar we gaan door. We willen zo hoog mogelijk eindigen en het zou fantastisch zijn als we daarmee Europees voetbal halen."