Roep om vertrek van volgende Eredivisie-trainer wordt hevig: Het is raar

Roep om vertrek van volgende Eredivisie-trainer wordt hevig: "Het is raar"

Gepubliceerd: zondag 26 april 2015 om 20:37zo 26-04-2015 om 20:37

De geplaagde trainer van FC Twente, Alfred Schreuder, weet niet goed wat hij aan moet met de fans die om zijn vertrek schreeuwen. Het werd met veel spandoeken kenbaar gemaakt dat de supporters de technische staf graag zien vertrekken.

"De situatie waar we nu in zitten had invloed op het spel", aldus Schreuder na afloop van de 0-2 nederlaag tegen AZ op de clubsite. "Ik vond onze ploeg de eerste helft niet zoals we normaal zijn. We waren onrustig aan de bal, zeker na de 1-0. Ik had het gevoel dat we daar doorheen waren, met onze manier van spelen en met deze spelers op het veld. Dus ik denk dat we wel wat last hebben gehad van de hele situatie."

Na rust deed Twente het volgens Schreuder beter, al resulteerde het niet in kansen en goals. "Dat geeft je energie, maar scoren is niet gelukt. De jongens werken keihard, doen er alles aan. Je hebt soms in zo'n situatie een goal nodig. De goals van AZ kwamen uit het niets. We hebben zelf ook mogelijkheden gehad om te scoren. Als je dan scoort, geef je jezelf een boost. Het was een aparte wedstrijd. Het is raar dat dit gebeurt in je eigen huis. Ik begrijp de onvrede van het publiek. Dit seizoen zit het tegen. Natuurlijk is dit geen leuke dag voor Twente, maar we zullen hard blijven werken om het tij te keren."

"Iedereen die mij kent weet dat ik niet zal opgeven", aldus Schreuder voor de camera's van FOX Sports. "Ze zoeken een kop van jut. Eerst was dat Joop Munsterman, nu ben ik het. En het is vervelend dat we de spelers van tevoren moesten inlichten over de acties van de supporters tijdens de wedstrijd." Aldo van der Laan, voorzitter van Twente, gaf aan achter Schreuder en consorten te staan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws