Nederlandse ex-international is nu hit als trainer: Hij heeft de wow-factor

Nederlandse ex-international is nu hit als trainer: "Hij heeft de wow-factor"

Gepubliceerd: dinsdag 28 april 2015 om 14:32di 28-04-2015 om 14:32

Jerrel Hasselbaink kan niet meer stuk bij zijn club Burton Albion. De Nederlander werd in november aangesteld als trainer en is nu met de club verzekerd van promotie naar de League One. Als zaterdag van Cambridge United wordt gewonnen, is de titel bovendien een feit.

De relatief onervaren Hasselbaink had veel concurrentie toen hij op de functie bij Burton solliciteerde. Er kwamen uiteindelijk 65 brieven binnen en de ex-spits kreeg de voorkeur. "Je neemt altijd een gok, zeker met iemand zonder ervaring in League Two", zegt voorzitter Ben Robinson in het Algemeen Dagblad. "Met Jimmy durfden we het risico wel aan. Hij is een beminnelijke kerel, zeer professioneel en kan karakters snel duiden. Daarbij werkt hij keihard. Jimmy heeft de wow-factor."

De 23-voudig international heeft knap werk verricht bij Burton. "Toen ik kwam, had de ploeg zes van de laatste negen wedstrijden niet gewonnen", zegt de oefenmeester, die slechts 3 van de 27 wedstrijden verloor en er 18 won. Robinson droomt dan ook al van meer dan promotie naar het derde niveau van Engeland. "Met Jimmy en zijn contacten moet promotie naar het Championship haalbaar zijn. Waarom niet? Dromen mag altijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws