Cocu gaat in op ontwikkeling van Depay: Dat moet hij uitbannen, helemaal in de top
"Fysiek zal hij sowieso nergens aanpassing nodig hebben"

Cocu gaat in op ontwikkeling van Depay: "Dat moet hij uitbannen, helemaal in de top"

29-04-2015 08:01
1

Het is niet langer de vraag of Memphis Depay komende zomer vertrekt bij PSV. Enkel en alleen zijn nieuwe club moet nog ingevuld, want dat de aanvaller de Eredivisie verlaat is zeker. Volgens trainer Phillip Cocu is hij klaar voor de volgende stap, al is er nog wel een punt waarop de international moet verbeteren.

"Fysiek zal hij sowieso nergens aanpassing nodig hebben", zegt Cocu tegenover het Algemeen Dagblad. "En een speler met zijn rendement zie je niet veel. Ook als hij niet in vorm is, houdt hij dreiging. We praten geregeld met elkaar, gesprekjes over voetbal, maar ook over alles eromheen. We praten bijvoorbeeld over waar op het veld hij balverlies mag lijden."

"Als dat op de helft van de tegenstander is, is het geen probleem", vervolgt de PSV-trainer zijn verhaal. "Memphis moet juist het risico opzoeken, acties maken. Daarin zit hem de meerwaarde voor elk team waarin hij speelt. Het balverlies op eigen helft, dat moet hij uitbannen, helemaal in de top. Vergeleken met vorig jaar gaat dat bij PSV ook al beter."

De 21-jarige Depay was in dit kampioensjaar goed voor 21 treffers in het shirt van PSV, daarmee speelde hij een belangrijke rol in het winnen van de eerste landstitel in jaren.