De Jong vraagt meer van zichzelf: Je staat hier tegenover beulen van kerels
"Ik wil nog meer explosiviteit en inhoud hebben"

De Jong vraagt meer van zichzelf: "Je staat hier tegenover beulen van kerels"

29-04-2015 08:29

Siem de Jong heeft een jaar vol medische ellende afgesloten. Twee klaplongen, een afgescheurde pees tussen heup en bovenbeen en twee forse operaties heeft hij achter de rug. Nu is hij volledig terug bij Newcastle United. Hij vroeg zijn eigen medische rapporten van Ajax op uit zijn beste resultaten. Vergeleken met nu is hij even sterk en fit.

"Maar voor de Premier League moet er dan toch nog wat bovenop", zegt De Jong in De Telegraaf. "Bij mijn rentree in het tweede van Newcastle kreeg ik meteen een beuk op mijn rug. Heel even dacht ik aan die long. Toen glimlachte ik. Zo, dacht ik in het veld, dat hebben we ook weer gehad. Het gaat goed. Al weet ik zelf dat je van zoiets geen ingeklapte long krijgt. Maar het was meer een mentaal dingetje."

"Ja, de trainer was enthousiast na mijn duel bij het tweede. Daarom wilde hij me zaterdag alweer bij het eerste elftal", vervolgt De Jong zijn verhaal. "Maar ik heb ook geleerd van mijn vorige rentrees. Voor de Premier League, heb ik tegen de trainer gezegd, moet ik geen 95 procent maar 100 procent zijn."

"Ik wil nog meer explosiviteit en inhoud hebben. Je staat hier tegenover beulen van kerels. Als ik in de eredivisie een voorzet kreeg, wist ik dat ik wel boven mijn tegenstander uit zou komen. Hier win je zo'n duelletje niet makkelijk. De kracht van de verdedigers is het grootste verschil tussen de Premier League en de Eredivisie", aldus De Jong.