Bournemouth had even een Nederlander: Maar het eten was niet te vreten daar
Demouge kent Bournemouth nog goed

Bournemouth had even een Nederlander: "Maar het eten was niet te vreten daar"

29-04-2015 19:31
1

Met AFC Bournemouth heeft de Premier League er komend seizoen weer een nieuwkomer bij. Voor Frank Demouge is de club niet geheel onbekend, want drie jaar geleden stond de huidige spits van Roda JC er even onder contract.

Demouge werd in de zomer van 2012 benaderd door Bournemouth, maar reageerde niet gelijk dolblij. "Ik verstond eerst Portsmouth", vertelt hij aan FOX Sports. "Van Bournemouth had ik nog nooit gehoord. Maar die Rus (Maxim Demin, steenrijke clubeigenaar, red.) wilde me heel graag hebben. Hij kende me via vrienden, die me eerder naar een club in Moskou wilden halen."

De toenmalige trainer Paul Groves was blij met de komst van Demouge, maar na diens ontslag en de aanstelling van clubicoon Eddie Howe wist de Nederlander dat er voor hem geen toekomst meer was bij Bournemouth. Een langer verblijf in Engeland zag Demouge zelf ook niet zitten. "Het eten was niet te vreten. Ik kon naar NAC en Roda JC en koos voor Roda."

De promotie van Bournemouth naar de Premier League verbaast Demouge niet. "Ik had eerder al voorspeld dat ze het heel goed zouden doen en konden promoveren. Er zit veel geld in, ze kunnen hoge salarissen en bonussen moeiteloos betalen. Het is jammer dat het met mij zo gelopen is. Als je daar slaagt, weet je nooit waar het schip strandt. Maar ik gun het ze van harte. En het mooie voordeel is: ik kan nu toch zeggen dat ik bij een Premier League-club heb gespeeld. Dat pak ik mooi even mee."