Eredivisie-club loopt ver voor op schema: 'Dat hoefde pas in het seizoen 2017/2018'
"Die bedragen heb ik ook gelezen"

Eredivisie-club loopt ver voor op schema: 'Dat hoefde pas in het seizoen 2017/2018'

29-04-2015 21:34
3

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is nog altijd niet gewend aan de successen die de club in korte tijd heeft geboekt. De Zwollenaren wonnen de KNVB Beker, pakten de Johan Cruijff Schaal en kwamen dit seizoen uit in de Europa League. De preses beseft dat het een bijzondere prestatie is.

"Ze doen veel meer dan je eigenlijk mag vragen", vertelt de preses op de website van de bekerfinalist. "Het blijft hoogconjunctuur en het zal ook heus wel een keer minder gaan." Zes jaar geleden ging Visser als voorzitter van Zwolle aan de slag. "Het beleid dat we destijds hebben ingezet staat nog als een huis."

"We wilden een duurzame middenmoter in de Eredivisie worden, maar dat hoefde pas in het seizoen 2017/2018 het geval te zijn. Wat we nu doen is eigenlijk overdreven. We hebben de veertiende of vijftiende begroting van Nederland, dus we presteren sportief zoveel beter dan je eigenlijk zou mogen verwachten."

Bekerwinst tegen FC Groningen zondag zou deelname aan de groepsfase van de Europa League betekenen. Dat staat gelijk aan een startgeld van 2,4 miljoen euro. "Die bedragen heb ik ook gelezen, maar mochten we winnen dan gaan we geen gekke dingen doen met dat geld. Een deel zal gaan naar de afbouw van het stadion, een deel gebruiken we om de selectie te versterken en een deel zal naar de bank gaan voor een buffertje."