Ajacied hint naar vertrek: Het zou gezond zijn om iets nieuws te proberen
Bekritiseerde Ajacied wil stap naar topcompetitie maken

Ajacied hint naar vertrek: "Het zou gezond zijn om iets nieuws te proberen"

30-04-2015 14:16
20

Nicolai Boilesen speelt inmiddels alweer vijf jaar bij Ajax. Ondanks een prima begin, ligt de Deen de afgelopen maanden steeds meer onder vuur. Boilesen zelf richt zijn pijlen op een vertrek naar een grotere competitie.

"Het zou gezond zijn om iets nieuws te proberen en uit mijn 'comfort zone' te stappen", zegt Boilesen tegen het Deense BT. "In iets compleet nieuws stappen. In een nieuwe arena worden geduwd om mezelf verder te ontwikkelen op een aantal punten. Er bestaat geen twijfel over het feit dat ik wil spelen in één van de vijf grootste competities. Engeland, Duitsland, Spanje, Italië of Frankrijk. Dat is zeker een doel, ook als ik bij Ajax blijf. Welke competitie het wordt, hangt helemaal af van de club.'

Overigens wil Boilesen de deur voor Ajax niet sluiten: "Waarschijnlijk prikken we binnenkort een datum wanneer we met elkaar gaan praten. Dan zullen we vanaf daar verder kijken, maar tijdens deze zomer moet er iets veranderen", zegt Boilesen. Het contract van de linksback loopt nog een jaar door. Vanuit de Ajax-filosofie volgt deze zomer dan of een contractverlenging, of een vertrek.

Boilesen ziet in dat laatste geval de Spaanse competitie wel zitten: "Dat is absoluut een aantrekkelijke competitie. Er staan nu twee Spaanse teams in de halve finale van zowel de Champions League als de Europa League. Dat laat zien dat de Spaanse competitie zeer sterk is. Zonder twijfel is de Spaanse competitie beter dan de Nederlandse, maar er zijn meerdere competities interessant."