Als hij scherper voor de goal is, kan hij er nog meer maken dan dit seizoen
"Het is voor eredivisiebegrippen echt een topspits"

"Als hij scherper voor de goal is, kan hij er nog meer maken dan dit seizoen"

01-05-2015 07:15

Bartholomew Ogbeche maakte dit seizoen al dertien competitiegoals in de Eredivisie, een record voor een speler van SC Cambuur. De club heeft bovendien de optie in het contract gelicht, waardoor de spits ook volgend seizoen met de club uit Leeuwarden actief is op het hoogste niveau in Nederland.

"Helemaal zeker weet je dat natuurlijk niet met de transferzomer in het vooruitzicht", zegt een realistische trainer Henk de Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. Toch zijn er positieve signalen. "Hij wil zijn vrouw en kinderen laten overkomen naar Nederland en dan gaat hij in Groningen wonen, want daar is een internationale school. Dat zegt toch wel iets."

Ogbeche liet De Jong meerdere keren weten dat hij het 'enorm naar zijn zin heeft' bij Cambuur. Andersom is de club ook erg blij met de spits. "Het is voor eredivisiebegrippen echt een topspits. Hij heeft een neusje voor de goal, werkt keihard en is ook iemand die het gevecht aangaat met verdedigers van de tegenstanders. Reken maar dat tegenstanders het vervelend vinden tegen hem te spelen."

B, de bijnaam van Ogbeche in Leeuwarden, krijgt lof voor zijn inzet. "Niemand in de selectie is zo bezig met zijn lichaam als hij. Als we een vrije dag hebben, gaat B naar het stadion om toch nog te lopen", aldus De Jong, die ook nog ruimte voor verbetering ziet. "Als hij scherper voor de goal is, kan hij er nog meer maken dan dit seizoen."