Lof voor 'mannetje': Je hoort nóóít iemand zeggen dat Ron een klootzak is
PEC-trainer staat er nog altijd goed op in Groningen

Lof voor 'mannetje': "Je hoort nóóít iemand zeggen dat Ron een klootzak is"

01-05-2015 08:48
2

Zondag hoopt iedereen die iets met FC Groningen heeft dat de club de KNVB Beker wint. Maar als dat niet het geval is, zal iedereen toch ook een beetje blij zijn voor Ron Jans. De trainer van PEC Zwolle maakte diepe indruk in zijn tijd bij FC Groningen, daar is men nog altijd vol lof over hem.

"Je hoort nóóít iemand zeggen dat Ron een klootzak is, terwijl hij wel een mannetje is die durft te zeggen waar het op staat en spelers op hun flikker kan geven. Maar iedereen draagt hem op handen", zegt Theo Huizinga, die Jans meemaakte als teammanager, trainer en speler, in De Telegraaf. "In zijn trainersperiode is hij een echte vriend van me geworden. Van de 168 uur in de week, was hij anderhalf uur niet bereikbaar. Dan zat hij totaal in de wedstrijd. Zó bezeten en bevlogen."

Henk Hagenauw is sinds jaar en dag verzorger van FC Groningen, hij heeft warme herinneringen aan Jans. "Ik lag pas na een hartoperatie op de intensive care, dus ik doe mijn ogen open en de eerste die ik daar zie is niet mijn vrouw of mijn dochter, maar Ron Jans. Hij mocht daar volgens mij nog helemaal niet komen. Ik was helemaal verdwaasd en verward en dat zag hij. Hij vroeg of ik hem nou wel herkende. Ik zei: 'natuurlijk, jij bent Louis van Gaal'."

"Het tekent zijn betrokkenheid en hoe hij met mensen omgaat. Dat is zijn absolute kracht. Ik weet nog dat Bruno Silva bij ons kwam spelen. Zijn vrouw mocht het land niet in en daar had hij enorm onder te lijden. Hij viel in gewicht alleen maar af, dus ik ben naar Ron gestapt. Die stuurde hem direct een weekend naar Zuid-Amerika om alles te regelen en Ron regelde er van alles omheen", aldus Hagenauw.