'Ik houd van het leven in Nederland, iedereen zegt elkaar goedendag'
"De mensen hier zijn hartstikke vriendelijk"

'Ik houd van het leven in Nederland, iedereen zegt elkaar goedendag'

01-05-2015 11:28
2

Trent Sainsbury staat zondag met PEC Zwolle in de bekerfinale tegen FC Groningen. Een zege in De Kuip zou de kroon op het seizoen van de Australiër (23) zijn.

Sainsbury speelt een sterk seizoen, bijna twee jaar na zijn oversteek van Australië naar Zwolle. "Ik houd van het leven in Nederland, vooral het culturele aspect spreekt me aan", vertelt hij aan The Guardian. "De mensen hier zijn hartstikke vriendelijk en willen me altijd helpen. Iedereen zegt elkaar goedendag en dat past bij mij."

Op termijn wil de international echter het relatief rustige leven in Zwolle achter zich laten. Hij is benieuwd waar zijn plafond ligt. "Ik realiseerde me nog niet zo lang geleden dat iedereen naar de Eredivisie kijkt. De spelers zijn goedkoop en technisch en tactisch goed onderlegd. In principe kan iedere speler over de hele wereld aan het werk."

"Ik denk dat Nederland een goede plek is voor mij om veel te leren, vooral op het vlak van snelheid en voetbal. Maar natuurlijk, ook ik heb ambities. Ik wil mezelf op het hoogste niveau testen", besluit Sainsbury.