Fabregas denkt al verder dan titel in Engeland: Meestrijden in Champions League
"We moeten zo lang als we kunnen bij elkaar blijven"

Fabregas denkt al verder dan titel in Engeland: "Meestrijden in Champions League"

03-05-2015 11:29

Cesc Fabregas hoopt dat het winnen van de Premier League een start is voor een succesvolle periode van Chelsea. De Engelse club kan zondag kampioen worden en daarmee de tweede prijs van het seizoen pakken, na het eerder winnen van de League Cup. Het doel voor volgend seizoen is nu al duidelijk: succes in Europa.

"Er is een nieuw team en er komt een nieuwe generatie op. We moeten zo lang als we kunnen bij elkaar blijven. Hopelijk is dit het begin voor Chelsea en niet de finish", aldus Fabregas in gesprek met verschillende Engelse journalisten. "Volgend jaar willen we een stap vooruit maken en meestrijden in de Champions League."

"Daar moeten we vol voor gaan, misschien moeten we daarvoor ook één of twee dingen toevoegen", vervolgt de Spanjaard zijn verhaal. "We hebben gezien dat we in Engeland alles kunnen winnen. In Europa is het anders, maar we zijn niet ver verwijderd van de top." Fabregas speelde eerder voor Arsenal en FC Barcelona, waar hij deel uitmaakte van de succesformatie van Pep Guardiola. Toch is het huidige Chelsea in zijn ogen het beste team waar hij ooit in gespeeld heeft. "We hebben een sterke mentaliteit en een sterk karakter. We zijn allemaal winnaars. De sfeer in de kleedkamer is geweldig."

Veel spelers spelen in de ogen van Fabregas een belangrijke rol binnen Chelsea. "John Terry is een groot leider. Maar spelers als Ivanovic en Petr Cech, jongens die hier al een lange tijd zitten, helpen heel veel."