'Ik hoop op een Spaanse club, want dat wordt een mooi tripje'
FC Groningen gaat door de bekerwinst naar de groepsfase van de Europa League

'Ik hoop op een Spaanse club, want dat wordt een mooi tripje'

04-05-2015 16:35
8

Als het aan Jarchinio Antonia ligt, dan loot FC Groningen van de groepsfase in ieder geval een Spaanse club. De vleugelspeler van de kersverse bekerwinnaar hoopt op Valencia. "Dat wordt een mooi tripje", zegt hij tegen Nu.nl.

Door de bekerwinst is FC Groningen in ieder geval verzekerd van zes duels in de groepsfase van de Europa League. "Valencia lijkt me een hele mooie tegenstander. Ik hoop in ieder geval op een Spaanse club", is de mening van Antonia.

Wedden

Meer odds

Met twee assists zorgde hij zondag voor de eerste prijs in de geschiedenis van de Groningse club. In de finale tegen PEC Zwolle leverde hij tweemaal de bal aan doelpuntenmaker Albert Rusnak, maar speelde Antonia maar een half uur mee. "Door mijn snelheid ben ik ook een wapen als ik als invaller gebracht wordt. De trainer heeft gelijk gekregen", merkt Antonia op.

Antonia kwam afgelopen zomer van Go Ahead Eagles over. Hij speelde in competitieverband 25 wedstrijden, waarvan 21 als basisspeler. Twee keer scoorde hij. In de tweede seizoenshelft zit hij echter vaker op de bank dan dat hij in de basis staat.