Depay en De Jong kunnen niet rekenen op cadeautjes: Ga ze daar niet bij helpen
"Dat is natuurlijk met een lach"

Depay en De Jong kunnen niet rekenen op cadeautjes: "Ga ze daar niet bij helpen"

04-05-2015 16:56

Memphis Depay en Luuk de Jong strijden in de laatste twee speelronden om de topscorerstitel in de Eredivisie. Mike te Wierik wil daar geen steentje aan bijdragen.

De verdediger van Heracles Almelo staat zondag tegenover Depay en De Jong, die respectievelijk 21 en negentien keer scoorden dit seizoen. "Laten we hopen op een stunt bij PSV", blikt Te Wierik vooruit op de clubsite van de nummer veertien van de Eredivisie. "Daar strijden nog twee spelers om topscorer van Nederland te worden, wij moeten zorgen dat we ze daar niet bij helpen."

Heracles sluit af met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Ja, in theorie zouden we nog boven FC Twente kunnen eindigen. Gekscherend wordt dat in de kleedkamer weleens als nieuw doel benoemd. Maar dat is natuurlijk met een lach. Dat we veilig zijn is veel belangrijker."

Te Wierik is blij dat zijn club zich vorige week met een 1-3 zege bij NAC Breda veiligspeelde, na een moeilijke start van het seizoen. "Na die eerste zeven wedstrijden waren we al zo goed als afgeschreven, maar we zijn erin blijven geloven. Ik hoorde dat we met het puntgemiddelde na de eerste zeven wedstrijden zevende of achtste hadden gestaan als we dat over een heel seizoen hadden volgehouden, maar helaas horen die eerste zeven er ook bij."