'Koeman laat oog vallen op nieuw briljantje uit Eredivisie en scout tijdens finale'
Groningen ziet Engelse scouts op tribune voor groeibriljant

'Koeman laat oog vallen op nieuw briljantje uit Eredivisie en scout tijdens finale'

05-05-2015 07:40
4

Albert Rusnak was zondag van grote waarde voor zijn FC Groningen. Hij scoorde tweemaal in de bekerfinale tegen PEC Zwolle (0-2) en bezorgde de noorderlingen daarmee de eerste prijs in de historie. En laat het zo zijn dat Rusnak nou net díe wedstrijd is gescout door Southampton.

Ronald Koeman, manager van The Saints, heeft volgens de boulevardkrant Daily Mail op de tribune gezeten tijdens de bekerfinale om Rusnak persoonlijk te bekijken. Maar niet alleen Southampton is in de race; ook Newcastle United, Swansea City en Aston Villa zitten achter de Slowaakse speler aan. Tijdens de bekerfinale zaten naast Koeman dus ook diverse andere scouts van Premier League-clubs op de tribune.

En dat terwijl Manchester City, dat hem afgelopen winter verkocht aan Groningen, Rusnak graag om andere redenen wil terughalen. Bij City moet de twintigjarige Rusnak, die op zestienjarige leeftijd naar Manchester verhuisde, één van de zogenaamde homegrown-spelers worden. In Engeland is men namelijk streng als het gaat om de samenstelling van een selectie. De selectie moet in ieder geval uit een x-aantal zelf opgeleide spelers bestaan.