Ik zei: als ik die beker omhoog mag houden, moet ik er maar mee stoppen
Directeur van FC Groningen is verweven met de club

"Ik zei: als ik die beker omhoog mag houden, moet ik er maar mee stoppen"

06-05-2015 14:38
3

Even dacht directeur Hans Nijland van FC Groningen aan stoppen na de bekerwinst van zijn club afgelopen zondag in De Kuip tegen PEC Zwolle (2-0). Maar al snel bedacht hij zich. De vader van Zwolle-speler Stef Nijland beseft volgens Voetbal International dat er nog veel te doen is.

"Ik heb het wel gekscherend tegen mijn vrouw gezegd: Als ik die beker omhoog mag houden, moet ik er maar mee stoppen. Maar dat doe ik natuurlijk niet, er is nog genoeg te doen", vertelt Nijland. "Als FC Groningen iemand wil die de tent alleen maar draaiende houdt, moeten ze mij niet nemen. En als het einde van mijn carrière dichterbij komt, dan is dat maar zo."

De directeur geeft aan niet bang te zijn om te stoppen bij Groningen. "Ik ben bang voor de dood of om ernstig ziek te worden, maar niet om te stoppen. Ik ben met FC Groningen vergroeid en verweven, maar toch zal er na het Hans Nijland-tijdperk echt weer iemand anders opstaan. Ik zal dan mijn weg weer moeten gaan vinden, maar dat gaat heus lukken, hoor. Ik ben natuurlijk wel meer dan Hans Nijland de directeur van FC Groningen."

Over de bekerwinst is Nijland, die het feest uitgebreid vierde met de supporters, nog steeds lyrisch. "Dit is het allermooiste wat ik in negentien jaar FC Groningen heb meegemaakt. Superlatieven schieten tekort. Dit is absoluut een bekroning."