De Tien: best presterende Nederlandse voetballers in het buitenland

De Tien: best presterende Nederlandse voetballers in het buitenland

08-05-2015 10:10
3

Het einde van het seizoen is in zicht. Welke Nederlandse voetballers hebben het best gepresteerd in het buitenland? Onderstaand tien suggesties.

10. Bas Dost (VfL Wolfsburg)
Dost kende een geweldige tweede seizoenshelft namens VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits schoot uit zijn slof en staat nu in totaal op veertien doelpunten in achttien competiewedstrijden.

9. Roly Bonevacia (Wellington Phoenix)
Bonevacia heeft zich ontpopt in Australië. De voormalig speler van Roda JC is dit seizoen basisklant bij Wellington Phoenix en maakt zelfs kans op de titel 'Speler van het jaar'. De middenvelder scoorde vier keer namens Wellington. 

8. Ruud Vormer (Club Brugge)
Vormer is bij Club Brugge helemaal opgeleefd. De voormalig Feyenoorder, die een vaste waarde is bij de Belgische club, maakt nog altijd kans op het kampioenschap. In 25 competitiewedstrijden scoorde Vormer vijf keer, waaronder het winnende doelpunt in de topper tegen Anderlecht (2-1). 

7. Virgil van Dijk (Celtic)
Behaalde dit seizoen de titel met Celtic. Van Dijk, die basisklant is bij de Schotse club, kreeg verrassend genoeg nog geen speelminuten in het Nederlands elftal. Als de centrale verdediger deze vorm weet vast te houden, lijkt dat echter een kwestie van tijd. Helemaal als Van Dijk ook dit soort vrije trappen blijft nemen.

6. Quincy Promes (Spartak Moskou)
Dat Promes in een adem wordt genoemd met clubs als Juventus, FC Porto en Atlético Madrid, zegt veel over de prestaties van de vleugelspeler bij Spartak Moskou. Promes scoorde tien keer in de Russische Premjer Liga.

5. Daley Blind (Manchester United)
Blind kent een uitstekend seizoen onder het bewind van Louis van Gaal. Aanvankelijk waren er nog twijfels of Blind het niveau van de Premier kon bijbenen, maar de international heeft het met 26 basisoptredens en twee doelpunten geweldig gedaan.

4. Daryl Janmaat (Newcastle United)
Janmaat maakt veel indruk in zijn eerste seizoen bij Newcastle United en wordt genoemd als mogelijk nieuwe aanvoerder van de Engelse club. De rechtsback wordt gelinkt aan Southampton, terwijl ook Liverpool en Manchester United zijn verrichtingen goed in de gaten zouden houden. 

3. Wesley Sneijder (Galatasaray)
Sneijder is met Galatasaray nog altijd in de race voor het kampioenschap in Turkije. Sneijder was dit seizoen goed voor negen doelpunten en is de absolute sterspeler van de Turkse topclub.

2. Stefan de Vrij (SS Lazio)
De Vrij maakte begin dit seizoen de overstap van Feyenoord naar SS Lazio. De centrale verdediger is niet weg te denken uit de basisformatie van de Italiaanse club en wordt in verband gebracht met Manchester United. De Vrij staat met Lazio ook op een knappe derde plaats in de Serie A.

1. Arjen Robben (Bayern München)
Zeg je dit seizoen Bayern München, dan zeg je Robben. De Nederlandse buitenspeler, momenteel geblesseerd, scoorde zeventien keer in de Bundesliga en heeft daarmee een groot aandeel gehad in het kampioenschap van de Duitse club.