'Tighadouini kan zich financieel onafhankelijk maken met transfer; topclubs wachten'
Speler van nummer zestien Eredivisie in belangstelling

'Tighadouini kan zich financieel onafhankelijk maken met transfer; topclubs wachten'

07-05-2015 07:33
7

Adnane Tighadouini is hot. De buitenspeler van NAC Breda kan overstappen naar het Italiaanse Udinese, dat een vijfjarig contract heeft klaargelegd voor de parel uit de Eredivisie. Dat meldt BN/DeStem donderdag.

De zakenman Giampaolo Pozzo is eigenaar van Udinese en heeft een opvallende constructie in gedachten voor Tighadouini, die zich financieel onafhankelijk kan voetballen bij de Italianen. Maar in eerste instantie wil Udinese de linksbuiten verhuren aan Watford, de Engelse club die in 2012 door Pozzo werd gekocht.

Pozzo wil graag grote talenten laten rijpen bij een club als Watford - in het verleden kocht hij ook het Spaanse Granada - om hen vervolgens met grote winst door te verkopen. Tighadouini is het volgende oogappeltje van Pozzo. Udinese zou zich inmiddels bij NAC hebben gemeld voor de uitblinker, die zelf een voorkeur voor een stap naar de top van Nederland heeft.

Ajax, Feyenoord en PSV geven vooralsnog de voorkeur aan andere spelers op de positie van Tighadouini, die naar verluidt voor een klein bedrag kan worden opgehaald bij NAC. Het gaat dan om een gelimiteerde transfersom van circa één miljoen euro.