'Angst Dost wordt waarheid: transfer van twaalf miljoen euro afgerond'
Wolfsburg haalt bij nummer drie van Duitsland extra optie voor de spits

'Angst Dost wordt waarheid: transfer van twaalf miljoen euro afgerond'

07-05-2015 09:27
1

De transfer van Max Kruse naar VfL Wolfsburg is volgens de Duitse krant Bild helemaal rond. De 27-jarige spits wordt een concurrent van Bas Dost in de spits. De huidige nummer twee van de Bundesliga betaalt twaalf miljoen euro voor de aanvaller van Borussia Mönchengladbach.

Volgens Bild komt het totale bedrag neer op zo'n 32 miljoen euro. Daar zitten namelijk het salaris en de premies bij in. Wolfsburg presenteert de nieuwe aanwinst naar verwachting nog voor het Bundesliga-weekend, zodat Kruse zich bij zijn huidige club kan focussen op het slot van de competitie. Daarin probeert Mönchengladbach derde te worden om zich direct te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.  

"Ik geef er alles voor, om de derde plek te pakken met Gladbach", reageerde Kruse tegen Bild, hij scoorde tot dusver tien keer voor zijn club. Zijn zaakwaarnemer blijft nog een beetje vaag over de transfer. "Max heeft voor de sportief beste optie gekozen. Meer wil ik er nu niet over kwijt." Dost sprak woensdag nog zijn twijfels uit over de plannen van Wolfsburg met hem. Volgens trainer Dieter Hecking hoeft de Nederlander zich echter geen zorgen te maken.