Ajax-revelatie was ongeduldig: Bij PSV ging het me te makkelijk af
Talentvolle middenvelder had genoeg van zijn wedstrijden bij Jong Ajax

Ajax-revelatie was ongeduldig: "Bij PSV ging het me te makkelijk af"

07-05-2015 10:28
12

Riechedly Bazoer beleeft zijn doorbraakseizoen bij Ajax. De achttienjarige middenvelder speelde tot aan de winterstop zijn wedstrijden nog bij Jong Ajax, maar maakte daarna de overstap naar de selectie van trainer Frank de Boer. In een interview met 1900 magazine geeft hij toe dat hij ongeduldig werd.

De geboren Utrechter maakte in 2012 de pikante overstap van de jeugdopleiding van PSV naar die van de Amsterdammers. "Het was hier (bij Ajax,red.) moeilijk om mijn geduld te bewaren. Ik speelde al een tijdje maar alleen nog bij Jong Ajax. Ik dacht: hier ben ik niet voor naar Amsterdam gekomen. Als jonge jongen ga je je dan irriteren. Maar nu ben ik ouder en ben ik niet meer zo lastig."

Bazoer vertelt in het tijdschrift ook waarom hij destijds Amsterdam verkoos boven Eindhoven. "Bij PSV ging het me te makkelijk af. Tijdens wedstrijden bleef ik makkelijk overeind, dan probeerde ik allerlei trucs om toch nog wat lol aan de wedstrijd te beleven. Dat vonden de trainers natuurlijk helemaal niks. Bij Ajax ben ik ook wel eens terechtgewezen."

Tijdens de Eredivisie-wedstrijd in Eindhoven tussen zijn voormalig werkgever en zijn nieuwe, kreeg Bazoer pas mee wat zijn overgang betekende bij PSV. Hij kreeg allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd en toen hij een corner moest nemen voor de fanatieke aanhang van de Eindhovenaren, vlogen er aanstekers en zelfs een telefoon langs zijn hoofd.