Spits draagt Ajax-logo: Waar ik ook heenga, Ajax blijft de beste club voor mij
Portugese club teert op spits die in Nederland groot werd

Spits draagt Ajax-logo: "Waar ik ook heenga, Ajax blijft de beste club voor mij"

07-05-2015 13:28
3

Hyun-Jun Suk kwam in 2009 op de bonnefooi naar Ajax en verdiende daar uiteindelijk een contract. Een succesverhaal werd het niet voor de Zuid-Koreaan. De aanvaller maakt na omzwervingen via het Saudische Al Ahli en Nacional, nu zijn doelpunten voor het Portugese Vitoria Setubal. 

In gesprek met Ajax Showtime blikt Suk terug op zijn periode in Amsterdamse dienst. Toen hij bij zijn huidige club tekende, zag heel de wereld namelijk zijn voorliefde voor Ajax. Op zijn onderarm is het logo van de club getatoeëerd, omgeven door de drie andreaskruizen van het stadswapen van Amsterdam. 

"Toen ik terugkwam uit Saudi-Arabië moest ik denken aan wat Gregory van der Wiel ooit tegen me zei: 'Jij bent zo'n grote Ajax-supporter, jij tatoeëert nog een keer het logo van de club op je borst'. Ik heb toen de tattoo op mijn arm laten zetten", verklaart Suk.

Suk geeft aan dat Ajax nog altijd in zijn hart zit, zelfs toen hij aan de andere kant van de wereld voetbalde. "Waar ik ook heen ga, Ajax blijft de beste club voor mij. Ik ben ze altijd blijven volgen, ook toen ik in het Midden-Oosten zat."

De Zuid-Koreaanse voetballer (23) staat inmiddels op drie goals in de Portugese competitie. Zijn productiefste seizoen was nog steeds zijn eerste bij FC Groningen. Toen scoorde de lange aanvaller vijf keer in twintig optredens.