'Mixed feelings' voor emotionele captain: 'Die laatste weken zullen loodzwaar zijn'
Emotioneel afscheid voor clublegende

'Mixed feelings' voor emotionele captain: 'Die laatste weken zullen loodzwaar zijn'

07-05-2015 16:07

Steven Gerrard kijkt met gemengde gevoelens vooruit naar zijn laatste weken als speler en aanvoerder van Liverpool. De 34-jarige clublegende vertrekt na dit seizoen naar het Amerikaanse LA Galaxy.

Gerrard is in totaal al 26 jaar verbonden aan The Reds. Nooit diende hij een andere club. Dat zijn vertrek een behoorlijke impact op hem heeft, spreekt voor zich. "Ik heb mixed feelings over mijn vertrek", vertelt Gerrard in de Liverpool Echo. "Het vooruitzicht van spelen in de Verenigde Staten is leuk en spannend. Ik ben benieuwd hoe het is om een andere competitie te ervaren."

"Maar natuurlijk ben ik tegelijkertijd ook emotioneel. Deze laatste weken zullen loodzwaar zijn. Mijn band met Liverpool eindigt natuurlijk niet hier, ik hoop dat ik ook terugkeer op Anfield, in welke rol dan ook. En als dat er niet inzit, ben en blijf ik sowieso supporter."

Er staan nog drie wedstrijden op het programma voor Gerrard en Liverpool. Met vier punten achterstand op de kwakkelende nummer vier Manchester United is kwalificatie voor de Champions League nog altijd niet uit het zicht.