Ajax-aanvoerder krijgt mogelijk Balotelli als teamgenoot: Zou hem zo nemen
Italiaanse middenmoter heeft na Ajax-aanvoerder tweede aanwinst op het oog

Ajax-aanvoerder krijgt mogelijk Balotelli als teamgenoot: "Zou hem zo nemen"

08-05-2015 10:04

Voorzitter Massimo Ferrero van Sampdoria hoopt dat hij Mario Balotelli binnenkort kan verwelkomen bij zijn ploeg. De Italiaan zit op een dood spoor bij Liverpool en kan volgens Italiaanse media terugkeren naar zijn vaderland. 

In de Premier League is Balotelli verre van gelukkig, met mislukte avonturen bij Manchester City en nu Liverpool. Bij Sampdoria zou hij een aanvalsduo vormen met Samuel Eto'o. Ferrero: "Ik zou hem zonder twijfel nemen", zegt hij in gesprek met Kiss Kiss Radio. "Hij zou een geweldige aanwinst zijn." 

Eto'o zou hoogstpersoonlijk willen samenwerken met de Nederlandse oefenmeester. Het tweetal werkte eerder al samen bij FC Barcelona, toen Ten Cate (60) assistent-trainer was van Frank Rijkaard. De routinier kwam afgelopen zomer over van Everton. Opmerkelijk is dat Henk Ten Cate is gepolst om trainer te worden bij de Italiaanse club, die momenteel zesde staat in de Serie A en nog uitzicht heeft op Europees voetbal.

Ten Cate zat twee jaar geleden voor het laatste op de bank van een professionele voetbalclub. Hij deed toen bij Sparta Rotterdam een poging om de club naar de Eredivisie te loodsen. Dat mislukte, waarop hij zijn trainersloopbaan leek te beëindigen.

Sampdoria heeft de eerste aankoop van het seizoen wel al binnen. Ajax-aanvoerder Niklas Moisander komt transfervrij over vanuit Amsterdam.