'Heerenveen dreigt clubtopscorer kwijt te raken, vierde Bundesliga-club meldt zich'

'Heerenveen dreigt clubtopscorer kwijt te raken, vierde Bundesliga-club meldt zich'

08-05-2015 10:12
3

TSG 1899 Hoffenheim heeft zich officieel gemeld bij sc Heerenveen voor Mark Uth. De Duitse spits maakte in de Eredivisie dit seizoen al vijftien goals en gaf ook nog eens elf assists.

In de Duitse krant Bild laat trainer Markus Gisdol blijken zeer gecharmeerd te zijn van de 23-jarige aanvaller. "Hij is een zeer interessante speler", zegt Gisdol, die met zijn ploeg nog meestrijdt om een plek in de Europa League. Hoffenheim staat momenteel achtste in de Bundesliga. 

Wedden

Meer odds

Uth zelf gaf al eerder aan dat hij graag naar zijn geboorteland wil verkassen. "In de Bundesliga spelen is een droom van me", zei hij eerder. "Ik ben bezig aan een goed seizoen en de belangstelling is misschien de beloning daarvoor."

Eerder al maakten Bayer Leverkusen, Hamburger SV en zijn oude club 1. FC Köln hun interesse in Uth kenbaar. Werder Bremen koos voor een andere optie. Uth, die ook nog een seizoen uitkwam voor Heracles Almelo, heeft nog een contract tot de zomer van 2016 in Heerenveen. Daardoor is hij nog geld waard voor de Friezen.