'Transfervrije ex-PSV'er hoopt in Engeland op overgang naar Portugal'
Sporting op het vinkentouw om transfervrije aanvaller op te pikken

'Transfervrije ex-PSV'er hoopt in Engeland op overgang naar Portugal'

08-05-2015 11:54

Bryan Ruiz is op het einde seizoen transfervrij bij het Engelse Fulham. De Costa Ricaan, die voorheen furore maakte bij FC Twente en ook nog een half seizoen bij PSV speelde, staat in de belangstelling van een Portugese club.

Fulham, dat zeventiende staat in het Championship, neemt afscheid van de aanvoerder van Costa Rica op het afgelopen WK. Sporting Portugal zou op het vinkentouw zitten om Ruiz gratis over te nemen. Volgens O Jogo zijn de salariseisen van Ruiz niet al te gortig. De middenvelder, die ook in de aanval uit de voeten kan, wil rond de anderhalf miljoen euro per jaar verdienen.

Fulham kan de Portugese subtopper nog wel dwarszitten door de eenzijdige optie te lichten die in het contract van de 29-jarige Ruiz staat. Maar het loon van 'Bryan', zoals op zijn shirt staat, zou te zwaar op de begroting van de Londense ploeg drukken.

Ruiz maakte in de zomer van 2011 de overgang van Enschede naar Fulham. De Engelsen betaalden toen twaalf miljoen euro, maar Ruiz maakte in drie seizoenen zeven goals in de Premier League. Daarna werd hij voor een half jaar verhuurd aan PSV, waar hij vijf keer scoorde. Na de degradatie van Fulham vorig seizoen, maakte hij in het Championship maar vier treffers.