Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Vitesse

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Vitesse

11-05-2015 12:00

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle Vitesse-spelers die uit hun contract lopen.

Jan-Arie van der Heijden
Van der Heijden vertrekt aan het einde van dit seizoen. De centrale verdediger denkt niet aan een binnenlandse transfer, maar zou graag een buitenlands avontuur aangaan. Zijn bestemming is nog onbekend.

Dan Mori
Het is nog onduidelijk of Mori wel of geen contractverlenging krijgt. Mori speelde dit seizoen zes wedstrijden in de hoofdmacht en vijftien wedstrijden namens de beloften, waarbij hij twee keer scoorde.

Jong Vitesse

Marijn de Kler

De Kler, dit seizoen actief als linksback in de beloften, krijgt geen contractverlenging. De jongeling werd dit seizoen kampioen met Jong Vitesse in de beloftencompetitie en wordt gelinkt aan Achilles'29 (rechts op de foto).

Tim Linthorst
De centrale verdediger Linthorst mag vertrekken en wordt in verband gebracht met onder andere De Graafschap, NEC en Go Ahead Eagles. Eerstgenoemde club zou serieus in gesprek zijn met de verdediger (foto, rechts op de achtergrond).

Abdel Metalsi
Net als Linthorst en De Kler krijgt ook Metalsi geen contractverlenging. De aanvaller ziet zijn toekomst, door het kampioenschap van Jong Vitesse, echter zonnig in en is naar eigen zeggen toe aan een volgende stap.

Gino Bosz
Bosz, de zoon van Vitesse-trainer Peter Bosz, maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht (thuis tegen ADO Den Haag). Tot meer optredens kwam het echter niet en de verdediger moest genoegen nemen met speeltijd bij de beloften. Het is nog onduidelijk of het contract van Bosz wordt verlengd.

Vitesse onder 19

Tristan Berghuis
Tristan Berghuis, broertje van AZ-speler Steven Berghuis, verkast komend seizoen naar PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder kreeg eerder dit jaar al te horen dat zijn contract niet wordt verlengd.

Jeroen Houwen
Doelman Houwen was dit seizoen derde doelman bij de Arnhemse hoofdmacht. Tot speelminuten kwam Houwen niet, die wel tien wedstrijden keepte namens de beloften. Vitesse heeft Houwen een nieuwe aanbieding gedaan, maar het is nog niet bekend of de doelman hierop ingaat.



Tarik Evre
Evre krijgt geen contractverlenging. De centrale verdediger wordt nog niet in verband gebracht met een andere club.



Faycal Annouri
Annouri speelde sinds 2013 in de jeugdopleiding bij Vitesse. Aan het einde van het seizoen mag de defensieve middenvelder, die eerder speelde voor Almere City, vertrekken.

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Bertrand Traoré
Voor de topscorer van Vitesse komen we uit bij Bertrand Traoré. Het is nog maar de vraag of de aanvallende middenvelder, dit seizoen gepositioneerd als aanvaller, volgend seizoen nog in het shirt van Vitesse speelt. Traoré, die tot medio 2018 onder contract staat bij Chelsea, heeft nog niets vernomen vanuit Londen.

Zakaria Labyad
Labyad keert aan het einde van het seizoen terug naar Sporting Portugal. In de Eredivisie kwam de aanvaller tot zes competitiedoelpunten en drie assists. 

Johua McEachran
Met Davy Pröpper en Marko Vejinovic voor hem, moest McEachran dit seizoen genoegen nemen met een plaats op de bank. De middenvelder heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2016. Bij een eventueel vertrek van Pröpper of Vejinovic, kan de rol van McEachran, waarover nog geen duidelijkheid is, behoorlijk veranderen.

Wallace
Wallace begon het seizoen met een basisplaats, maar raakte die in de tweede seizoenshelft kwijt aan Kevin Diks. Net als Traoré en McEachran staat Wallace onder contract bij Chelsea, waar zijn contract doorloopt tot medio 2018. 

Arshak Koryan
Koryan werd voor een half jaar gehuurd van Lokomotiv Moskou, waar de Rus weigerde om zijn contract te verlengen. Waar de toekomst van de buitenspeler ligt, is nog niet bekend.

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder welke spelers bij welke clubs mogen vertrekken:
PSV
Ajax
Feyenoord
AZ