Spurs wilde Ajax-target van acht ton hebben: Sprake van transfer van 2,7 miljoen
"Daar kan nog een flink stuk bovenop komen"

Spurs wilde Ajax-target van acht ton hebben: "Sprake van transfer van 2,7 miljoen"

09-05-2015 14:49
1

Moses Daddy, die in het verleden bij Ajax stageliep en doelwit van de Amsterdammers en van sc Heerenveen was, gaat AA Gent waarschijnlijk een grote transfersom opleveren. Maar de Belgen krijgen niet het voltallige bedrag op de rekening bijgeschreven, want AS Trencin heeft ook recht op een deel van de som.

De Slowaakse club van Tscheu La Ling, oud-Ajacied, wist bij de transfer van Moses Daddy naar Gent een clausule te bedingen. Het gaat hierbij om een doorverkooppercentage van maximaal 25 procent. Moses speelde voorheen voor Trencin en maakte daar grote indruk en dat doet hij ook bij Gent, waardoor zijn transferwaarde flink is gestegen. Michel Louwagie, de manager van Gent, droomde al hardop over een bedrag van twintig miljoen euro. Goed nieuws voor Gent én Trencin.

"Vorige zomer was er sprake van een transfer van Moses naar Tottenham Hotspur voor 2,7 miljoen euro. We kregen misschien minder van AA Gent, maar daar kan nog een flink stuk bovenop komen. We geloven dat Gent een ideale tussenstap is voor Moses", liet Trencin-manager Robert Rybnicek weten in het magazine Fan van Het Nieuwsblad. "We hebben tussen de twintig en 25 procent bedongen op de meerwaarde bij een transfer." Aangezien Gent acht ton betaalde, krijgt Trencin over het bedrag dat daar bovenop komt bij een volgende transfer dus twintig tot 25 procent.