Het is schitterend hoe de club daarmee omgaat, een hartstikke mooi gebaar

"Het is schitterend hoe de club daarmee omgaat, een hartstikke mooi gebaar"

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2015 om 23:45za 09-05-2015 om 23:45

Rick Kruys speelde in het verleden jarenlang voor FC Utrecht, de club waar hij ook opgroeide en zijn doorbraak in het betaald voetbal beleefde. Zondag volgt dan eindelijk zijn eerste wedstrijd tégen de club uit de Domstad, die hij in 2008 verliet.

Via Malmö FF en FC Volendam kwam Kruys in 2012 terecht bij Excelsior, waarmee hij zondag handhaving in de Eredivisie veilig hoopt te stellen. "Het wordt steeds spannender", doelt de middenvelder op de strijd onderin. "Er zijn nog maar twee wedstrijden te gaan en je merkt dat het erop of eronder is."

"Dat voel je gewoon in het dagelijks leven. Het brengt een gezonde spanning met zich mee," vervolgt de geboren Utrechter tegen RTV Rijnmond. "Het is bovendien leuk om terug te keren. Daar heb ik hartstikke veel zin in. We gaan daar wel heen om te winnen. Ik ook. Daar is helemaal geen twijfel over."

Gemengde gevoelens zijn er ook, vooral vanwege de herdenking van de in 2005 overleden David di Tomasso. "Het is schitterend hoe de club daarmee omgaat", vindt Kruys, die Utrecht zondag in speciale shirts zal zien aantreden. "Ik heb nog steeds contact met zijn vrouw en zijn zoon. Ik ben donderdag nog langsgeweest en dat was hartstikke leuk."

"De herinnering aan hem is zeker levend gebleven. Het was een hele gewaardeerde voetballer en ook een gewaardeerd persoon. Niemand bij Utrecht speelt met nummer vier. Ook in de jeugd niet. Dat is een hartstikke mooi gebaar", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws