KNVB reageert op gerucht afgeserveerde arbiters: 'In ieder geval niet alle vier'
KNVB reageert op geruchten

KNVB reageert op gerucht afgeserveerde arbiters: 'In ieder geval niet alle vier'

12-05-2015 12:48
3

De KNVB weerspreekt de geruchten dat komende zomer afscheid genomen gaat worden van vier geroutineerde scheidsrechters in het betaalde voetbal. Dinsdagochtend werd gemeld dat Pieter Vink, Eric Braamhaar, Tom van Sichem en Reinold Wiedemeijer gedwongen worden te stoppen.

De Nederlandse voetbalbond reageert tegenover De Telegraaf oppervlakkig. "De gesprekken met de vier genoemde scheidsrechters verlopen in goede harmonie. In het kader van goed werkgeverschap ronden we de gesprekken met de scheidsrechters eerst af, voordat we hier verder inhoudelijk over communiceren."

Een geruststelling voor de betrokken scheidsrechters zal zijn dat ze – in tegenstelling tot de boodschap in de brief die ze ontvingen – niet allemaal direct het veld hoeven te ruimen. "Er is geen enkele sprake van dat alle vier de genoemde scheidsrechters volgend seizoen vertrekken. Dit zal gefaseerd over meerdere jaren gebeuren", aldus de KNVB.

De KNVB wilde volgens De Telegraaf de veertigers aan het einde van het seizoen aan de kant zetten, ondanks dat het kwartet nog een contract heeft voor onbepaalde tijd. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gebruikt volgens het dagblad de 'doorstroming van jonge talenten' en 'kwaliteitsbewaking' als argument.