'Hij moet gewoon bijtekenen bij Feyenoord en een personal trainer afdwingen'
Oud-spelers bespreken toekomstperspectief van Feyenoorder

'Hij moet gewoon bijtekenen bij Feyenoord en een personal trainer afdwingen'

13-05-2015 11:57
1

Jean-Paul Boëtius zit in een flink wak bij Feyenoord. De buitenspeler moet snel uit zijn vormdip klimmen, denkt oud-Feyenoorder Regi Blinker. Of dat bij Feyenoord is, valt echter te betwijfelen.

Omdat club en speler het niet eens zijn geworden over een contractverlenging, is de kans groot dat Boëtius na dit seizoen vertrekt. "Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ontwikkeling van Boëtius echt vind tegenvallen", zegt Blinker in Voetbal International. "Ik geloof dat het Ronald Koeman was die over Jean-Paul zei: 'Hele goeie speler, maar hij lacht wel erg veel'. Daarmee bedoelde hij dat die jongen alles misschien niet zo serieus nam, dat ’t hem makkelijk afging."

"Ik hoop dat het lachen hem nu is vergaan, al denk ik dat hij het geduld nog wel heeft. Een speler zoals hij heeft één houvast: de wetenschap dat-ie kan voetballen", aldus Blinker. "Ik geloof nog steeds in die jongen, want hij heeft gewoon iets speciaals. Maar dan moet het er volgend jaar echt uit komen, dat móét zijn jaar worden. Als dat lukt, is hij goed genoeg voor de Nederlandse top en wie weet meer. Maar lukt het weer niet, tja, dan is het twee seizoenen op rij mislukt. Voor je het weet ben je dan te oud en niet geloofwaardig meer."

Bryan Roy, oud-buitenspeler, ziet het eveneens nog zitten in Boëtius, zegt de jeugdtrainer van Ajax in het weekblad. "Hij moet gewoon bijtekenen bij Feyenoord en in zijn nieuwe contract afdwingen dat hij een personal trainer krijgt die hem helpt fysiek beter te worden. Die kan hij dan zo krijgen uit mijn netwerk, alleen omdat ik hou van een speler zoals hij. We hebben in Nederland al zo weinig goede buitenspelers met wie we ons kunnen onderscheiden als voetballand. Laten we er dan zuinig op zijn!"