In het kort: Willem II legt tweetal tot 2017 vast, Baines geopereerd aan enkel

In het kort: Willem II legt tweetal tot 2017 vast, Baines geopereerd aan enkel

14-05-2015 10:52
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Baines enige tijd buitenspel
Everton kan in de laatste twee wedstrijden niet beschikken over Leighton Baines. De verdediger is aan zijn enkel geopereerd en staat zeker tot de voorbereiding van komend seizoen buitenspel, dat laat Everton donderdag via de officiële kanalen weten. "Met name in de laatste wedstrijd had Leighton veel last van zijn enkel. De operatie moet de enkel meer stabiliteit geven", aldus trainer Roberto Martinez.

Duo langer bij Willem II
Willem II heeft de contracten van Bruno Andrade en Freek Heerkens verlengd. Beide spelers zijn nu tot de zomer van 2017 aan de club verbonden. "We zijn verheugd over de contractverlenging van beide spelers. Bruno en Freek hebben al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en weten wat er van hen verwacht wordt. Bruno is een geweldige aanvaller die zich met doelpunten en assists heeft bewezen. Freek is een multifunctionele verdediger en een echte professional", aldus technisch manager Carlos Aalbers.

Italiaanse bond verschuift bekerfinale
De finale van de Italiaanse beker, tussen Juventus en Lazio Roma, wordt vermoedelijk eerder gespeeld, namelijk op 20 mei in plaats van 7 juni. Reden daarvoor is dat de finale van de Champions League in datzelfde weekeinde wordt gespeeld (6 juni). Woensdag bemachtigde Juventus ook een plaats voor die finale, waarin de Spaanse grootmacht FC Barcelona de tegenstander is.