'Manager onder vuur krijgt vertrouwen en gaat bouwen aan nieuwe miljoenenploeg'
Pep nog niet naar Premier League

'Manager onder vuur krijgt vertrouwen en gaat bouwen aan nieuwe miljoenenploeg'

14-05-2015 15:58

Britse media waren eensgezind: na een teleurstellend seizoen met Manchester City moet Manuel Pellegrini komende zomer vertrekken. Kwaliteitskrant The Guardian is daar inmiddels niet meer zo zeker van.

Het medium schrijft dat de clubleiding van City weliswaar ontevreden is over het verloop van het huidige seizoen, waarin The Citizens de landstitel kwijtraakten aan Chelsea. Toch heeft Pellegrini, die nog een contract bezit tot 2016, genoeg krediet opgebouwd om de storm van kritiek te overleven.

Vorig seizoen veroverde de Zuid-Amerikaan zowel het landskampioenschap als de League Cup en directeur Txiki Begiristain heeft er vertrouwen in dat de grootmacht uit Manchester na de zomer weer mee gaat doen om zilverwaar. Mét Pellegrini aan het roer. Het zou betekenen dat de veelbesproken komst van Bayern München-trainer Pep Guardiola vooralsnog dus niet aan de orde is. 

The Guardian verwacht dat er een groot aantal mutaties plaats zal vinden in de spelersgroep van City. Yaya Touré staat naar alle waarschijnlijkheid voor een overstap naar Italië  en ook spelers als Stevan Jovetic, Samir Nasri en Edin Dzeko schijnen tegen een aannemelijk bod te mogen vertrekken. Daartegenover moet de komst staan van een aantal grote namen. City heeft nadrukkelijke interesse in Kevin de Bruyne (VfL Wolfsburg) en Juventus-ster Paul Pogba.