'Volgende megatransfer van Van Gaal betekent het einde voor Van Persie'
Volgende toptransfer aanstaande

'Volgende megatransfer van Van Gaal betekent het einde voor Van Persie'

15-05-2015 07:37

Robin van Persie en Angel Di Maria worden mogelijk het slachtoffer van de kooplust van Manchester United. Laatstgenoemde werd vorige zomer nog overgenomen van Real Madrid en nu wil United ook Gareth Bale van de Madrilenen kopen. Daarvoor moeten Van Persie en Di Maria wijken, meldt het Engelse boulevardmedium Daily Mirror.

Om de komst van Bale te kunnen bekostigen, hoopt United te besparen op Van Persie en Di Maria. Het tweetal staat volgens de tabloid samen voor een bedrag van 675.000 euro per week op de loonlijst bij Louis van Gaal en consorten. Di Maria werd afgelopen zomer door United voor een bedrag van circa tachtig miljoen euro gekocht, een Brits transferrecord.

Real nam Bale twee jaar geleden voor om en nabij de 110 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Daarmee is hij de duurste aankoop aller tijden. Maar in Madrid kan hij dit seizoen niet bekoren. Meermaals werd hij weggehoond door het Real-publiek. Een terugkeer naar Engeland zou dan ook de juiste oplossing zijn, zo meldden diverse Engelse media eerder al. De deal zou zelfs zo goed als afgerond zijn

United kan vervolgens Di Maria slijten aan Paris Saint-Germain, dat ongeveer zestig miljoen euro wil betalen. En Van Persie mag ook vertrekken, ondanks het feit dat hij nog een doorlopend contract heeft tot medio 2016. Van Gaal zou het tijd vinden dat zijn landgenoot een volgende stap maakt, zo meldt Daily Mirror.