Clasie: Als je zoiets meemaakt met zo'n kindje sta je er wel heel anders in
Clasie ambassadeur bij Spieren voor Spieren

Clasie: "Als je zoiets meemaakt met zo'n kindje sta je er wel heel anders in"

15-05-2015 12:39

Jordy Clasie vindt het belangrijk dat hij als profvoetballer wat terug kan doen voor kinderen. De middenvelder van Feyenoord is daarom ambassadeur van 'Spieren voor Spieren'.

"Als profvoetballer heb je natuurlijk wel een voorbeeldfunctie, dus vind ik het belangrijk om iets terug te doen naar de kindjes toe. Als ik die op een bepaalde dag een glimlach kan geven, dan doe ik dat natuurlijk van harte", zegt de Oranje-international op de website van Helden.

Laatst maakte hij met een van de kinderen, het meisje Coco, een schilderij. "Dat is iets heel anders dan je gewend bent. Ik denk natuurlijk normaal gesproken alleen aan voetbal, maar als je zoiets meemaakt met zo'n kindje sta je er wel heel anders in. En dat is denk ik ook de bedoeling van Spieren voor Spieren."

Op 13 juni staat er een zogenaamde Spierathlon op het programma, een aangepaste triatlon om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Joël Veltman behoort ook tot de ambassadeurs en liet eerder ook al weten het 'prachtig' te vinden zich in te kunnen zetten voor kinderen met 'minder goede spieren'.