Als je achttien, negentien jaar bent en dit al kunt brengen. Heel erg knap
FC Utrecht moet zondag in Vitesse een lastige horde nemen

"Als je achttien, negentien jaar bent en dit al kunt brengen. Heel erg knap"

15-05-2015 16:43

Voor Rubio Rubin breken mooie tijden aan. Nadat hij zondag met FC Utrecht de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse heeft gespeeld, gaat hij naar Nieuw-Zeeland om mee te doen aan het WK onder-20. De Amerikaan brak dit seizoen door bij FC Utrecht. 

FC Utrecht-trainer Robby Alflen neemt z’n petje af voor de Amerikaan. "Als je achttien, negentien jaar bent en dit al kunt brengen. Heel erg knap. Het heeft hem dit seizoen met afronden niet altijd meegezeten, maar daar moet hij vooral geen ding van gaan maken. Misschien helpt het juist als hij er níet over nadenkt", tipt Alflen.

Wedden

Meer odds

"Rubio heeft dit seizoen zijn debuut in FC Utrecht 1 gemaakt, veel wedstrijden gespeeld, zijn eerste interland gespeeld, het gebruikelijke dippie gehad waarmee jeugdige spelers te maken krijgen, zich daar weer uitgeknokt en is overal goed mee omgegaan. Hartstikke knap." Tegen Vitesse, volgens Alflen dé ploeg in vorm, hoopt de trainer weer op Rubio.

"Na de winterstop hebben ze amper nog verloren. Vitesse speelt al het hele seizoen goed, maar was voor de winterstop vaak ongelukkig. Nu schieten ze de ballen wat vaker binnen, waardoor ze meer winnen en dat zorgt voor meer zelfvertrouwen."