Adriaanse slikt negatieve woorden over 'schitterende voetballer' in
Kritiek en lof voor lichtpuntje FC Twente

Adriaanse slikt negatieve woorden over 'schitterende voetballer' in

18-05-2015 16:19
2

Hakim Ziyech kende een goed eerste seizoen bij FC Twente. De middenvelder was met elf goals en zestien assists erg belangrijk voor de zwalkende Enschedese ploeg, die dit seizoen vooral negatief in het nieuws kwam. Toch is niet iedereen te spreken over de kwaliteiten van Ziyech.

"Ik vind niet dat hij zo'n geweldig seizoen heeft gehad", zegt Co Adriaanse bij Studio Voetbal. "Hij heeft niet de hele tijd op een hoog niveau gespeeld. Hij had het veel vaker moeten laten zien", vervolgt de oud-trainer van FC Twente.

Nadat hij de statistieken van Ziyech voor zijn neus krijgt, moet hij erkennen dat de middenvelder toch wel prima heeft gepresteerd. "Voor een middenvelder, die ook een lange tijd als rechtsbuiten heeft gespeeld, liegen de statistieken natuurlijk niet. Het is wel een schitterende voetballer."

Zijn tafelgenoot Willem Vissers van de Volkskrant valt Adriaanse bij en heeft ook kritiek op zijn eigen vak. "Dit soort spelers worden heel snel geprezen, omdat er gewoon heel weinig van zijn in de Nederlandse competitie. Dus je speelt drie keer goed en je bent meteen een ster, maar daar doen wij ook aan mij."

Ziyech zelf was wel tevreden over zijn seizoen, maar hoopt zo'n dramatisch seizoen als met FC Twente nooit meer mee te hoeven maken.