Cruijff wijst Depay aan voor onderscheiding: Overduidelijk eerste
"Hij heeft een enorme vooruitgang gemaakt"

Cruijff wijst Depay aan voor onderscheiding: "Overduidelijk eerste"

19-05-2015 12:36
13

Memphis Depay heeft de Johan Cruijff Prijs gewonnen. De Johan Cruyff Foundation reikt de prijs elk jaar uit aan de meest talentvolle speler in de Eredivisie en dit jaar is de keuze op de PSV'er gevallen.

"Vorig jaar zat hij er al dichtbij, en nu is hij overduidelijk eerste. Hij heeft een enorme vooruitgang gemaakt", aldus juryvoorzitter Johan Cruijff.

Naast Cruijff zaten voetbalprominenten als Frank de Boer, Wim Jonk en Ron Jans in de jury. Zij beoordeelden de spelers op onder meer techniek, tactiek, speloverzicht, creativiteit, verantwoordelijkheid en persoonlijkheid. Tot oud-winnaars van de John Cruijff Prijs behoren Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay en Adam Maher.

Depay is blij met zijn onderscheiding. "Ik ben trots op het feit dat ik dit jaar niet alleen topscorer ben, maar ook talent van het jaar." De topscorer van de Eredivisie, die deze zomer de overstap maakt naar Manchester United, volgt Davy Klaassen op als prijswinnaar.

Op het Voetballer van het Jaar-gala krijgt Depay de prijs overhandigd. De 21-jarige voetballer mag bovendien op een zelfgekozen locatie een Cruyff Court laten aanleggen. Het trapveldje wordt naar hem vernoemd.