'Rampseizoen Feyenoord ligt voor een groot deel aan doelman Vermeer'
Feyenoord moet in de play-offs strijden om het laatste Europese ticket

'Rampseizoen Feyenoord ligt voor een groot deel aan doelman Vermeer'

19-05-2015 13:00
26

Het feit dat Feyenoord in de play-offs moet gaan strijden om een Europees ticket, ligt volgens Voetbal International aan Kenneth Vermeer. De keeper van de Rotterdammers heeft volgens het weekblad bijna het laagste reddingspercentage van alle doelmannen in de Eredivisie.

VI berekende over alle duels hoeveel schoten tussen de palen de keepers tegenkregen en hoeveel van die ballen werden tegengehouden. Wat blijkt: Vermeer houdt alleen Gino Coutinho van Excelsior en Heracles Almelo-doelman Dennis Telgenkamp onder zich.

De andere vijftien keepers konden allemaal betere cijfers overleggen dan de huidige Feyenoord-doelman, die bijna 62 procent van de schoten op zijn doel tegenhield. Ajax-keeper Jasper Cillessen hield procentueel gezien de meeste schoten tegen en kwam uit op een reddingspercentage van bijna 82 procent. 

Opvallend is ook de positie van PEC Zwolle-doelman Warner Hahn. De oud-keeper van FC Dordrecht werd door Feyenoord gekocht en meteen verhuurd aan de Zwollenaren. Daar oogstte hij veel lof in zijn eerste seizoen in de Eredivisie.

Hij staat met een zesde plaats in de subtop van de ranglijst. Hij deelt die plek en het reddingspercentage van 73,6 procent met Mickey van der Hart, doelman van Go Ahead Eagles.