Bevestiging van langverwachte 'olietransfer' Xavi komt uit onverwachte hoek
FC Barcelona neemt aan het einde van het seizoen afscheid van middenvelder

Bevestiging van langverwachte 'olietransfer' Xavi komt uit onverwachte hoek

19-05-2015 15:22
10

Xavi vertrekt aan het einde van het seizoen definitief bij FC Barcelona. De Spaanse middenvelder gaat volgens zijn vader naar Al-Sadd uit Qatar.

De overgang hing al een tijdje in de lucht, maar werd nog niet eerder officieel bevestigd. Al Sadd kondigde de komst van Xavi al eind maart aan, maar trok het nieuws daarna weer in met de melding dat de 'olietransfer' nog niet helemaal afgerond was.

"Het moment is voor Xavi gekomen om afscheid te nemen", vertelt Joaquin Hernandez aan Radio Cope. "Hij heeft hier zeer goed over nagedacht. Het aanbod dat hij kreeg, is indrukwekkend." Donderdag praat Xavi met de pers. Waarschijnlijk wordt het nieuws dan officieel.

Xavi is een jeugdproduct van Barcelona. Hij debuteerde in 1998 in het eerste elftal. Sindsdien won hij met de Catalanen acht keer de Primera Division, drie keer de Champions League, twee keer de Copa del Rey en twee keer de Spaanse Supercup. Ook de UEFA Supercup (tweemaal) en het WK voor clubs (tweemaal) prijken op zijn indrukwekkende erelijst. 

De komende weken kan Xavi er nog een derde beker en een vierde Champions League aan toevoegen. Met de nationale ploeg won de vaardige middenvelder een WK (in 2010) en twee EK's (in 2008 en 2012).