'Opmerkelijke actie Duitse politie: onderzoek naar gevaarlijke tackle op Reus'
Dynamo Dresden verloor in maart van Borussia Dortmund

'Opmerkelijke actie Duitse politie: onderzoek naar gevaarlijke tackle op Reus'

19-05-2015 15:44
1

De Duitse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een voetballer. Dennis Erdmann zou in het bekerduel tussen zijn ploeg Dynamo Dresden en Borussia Dortmund Marco Reus op een gevaarlijke manier getackeld hebben. Het Duitse Bild claimt dat er een strafrechtelijk onderzoek liep tegen de verdediger.

Het duel tussen beide ploegen werd al op 3 maart afgewerkt, maar nu pas komt het nieuws naar buiten in Duitse media. De politie vroeg Reus naar de tackle, maar hij weigerde om een aanklacht in te dienen tegen Erdmann. Zodoende hoefde de Duitser niet voor de rechter te komen. Reus verliet het veld na de tackle al in de 24e minuut. Volgens de aanklacht van de politie was het geen normale tackle, maar 'verwonding door schuld'.

Het gebaar van Reus om geen aanklacht in te dienen, mag opvallend worden genoemd. Erdmann maakte de international van Duitsland na het incident immers belachelijk en noemde hem op Twitter een aansteller. 'In de derde divisie zouden we gewoon doorspelen', liet hij weten. Reus reageerde echter niet en liet de extra tik over zich heen komen, zonder alsnog in actie te komen.

Bekijk hieronder de tackle van Erdmann op Reus: