Flinke strijd bij PSV op komst: 'Ik ga niet vrijwillig op de bank zitten'
Poulsen speelt volgend seizoen bij PSV

Flinke strijd bij PSV op komst: 'Ik ga niet vrijwillig op de bank zitten'

21-05-2015 12:48
3

Met Simon Poulsen (30) haalde PSV de gewenste ervaring achter Jetro Willems. De Eindhovense club wilde met de van AZ overgekomen linksback het gat dat Abel Tamata achterlaat dichten. Maar Poulsen heeft ambities bij PSV.

"Hij heeft een fantastisch seizoen gedraaid en het is een goede speler", zegt Poulsen tegen PSV TV over zijn concurrent Willems. De jongeling eindigde met dertien assists op de tweede plaats in de Eredivisie, achter Hakim Ziyech van FC Twente. "Ik weet dat hij (Willems, red.) voor mij staat, maar ik ga niet vrijwillig op de bank zitten."

Poulsen wil 'gewoon' vaste waarde worden bij Phillip Cocu. "Willems is eerste keus op dit moment, maar ik ga hard trainen en dan hoop ik wel dat ik op een gegeven moment mijn kans krijg. Ik ga hopelijk veel wedstrijden spelen en meedoen om het kampioenschap."

Marcel Brands haalde de Deen naar Eindhoven en zegt dat hij bedoeld is om Tamata te vervangen. "We gaan hem verliezen. Die gaat komend seizoen waarschijnlijk naar een andere club. We willen aan die kant toch twee goede opties hebben. Simon is een ervaren jongen en om achter Jetro zo'n speler in de selectie te hebben, is natuurlijk perfect."