'Laten we vooral niet vergeten hoe De Boer Ajax heeft overtraind dit seizoen'
De Boer krijgt onder uit de zak

'Laten we vooral niet vergeten hoe De Boer Ajax heeft overtraind dit seizoen'

21-05-2015 13:07
16

Ajax presteerde dit seizoen na de winterstop aantoonbaar minder dan in de eerste seizoenshelft en dat heeft volgens inspanningsfysioloog Raymond Verheijen vooral te maken met de trainingsaanpak van Frank de Boer.

Verheijen laat vaker van zich horen via zijn Twitter-account. Ditmaal was de coach van Ajax het doelwit. 'Iedereen begrijpt inmiddels het 'Fred Rutten-effect'', begint de voormalig assistent-trainer van onder meer Wales en Rusland. 'Laten we vooral ook niet vergeten hoe Frank de Boer Ajax heeft overtraind dit seizoen.'

'Na vier titels besloot Ajax-coach Frank de Boer dit seizoen ineens veel harder te trainen dan voorheen in juli/augustus als in januari in Qatar werden spelers overtraind.' Verheijen verwijst in zijn berichten naar artikelen waarin Niklas Moisander en Ricard van Rhijn de intensiteit van een trainingskamp hekelen.

Verheijen was in januari 2015 ook al kritisch op De Boer. Toen verweet hij de oefenmeester een gebrek aan kennis over periodisering en stelde hij dat de trainer bij Ajax een 'stelletje amateurs' om zich heen heeft verzameld.