Clubicoon van Barcelona maakt langverwacht vertrek wereldkundig

Clubicoon van Barcelona maakt langverwacht vertrek wereldkundig

21-05-2015 13:22
5

Het is officieel: Xavi verlaat Barcelona aan het einde van dit seizoen. Het 35-jarige clubicoon laat donderdag weten dat hij na de zomer aan de slag gaat bij Al-Sadd, in Qatar. 

Het clubicoon van de Spaanse grootmacht maakte zijn naderende vertrek wereldkundig tijdens een persconferentie in stadion Camp Nou. Dinsdag had de vader van Xavi het nieuws al verklapt. "Ik ben hier om te vertellen dat ik Barça na dit seizoen ga verlaten", verklaarde een emotionele Xavi. "Mijn beslissing is definitief en zeer moeilijk geweest. Ik ben blij dat ik dit seizoen nog ben gebleven."

Wedden

Meer odds

Xavi staat vanaf komend seizoen onder contract bij Al-Sadd, een club uit Qatar. "Ik wil alle fans van Barcelona bedanken. Ze zijn geweldig voor mij geweest de afgelopen jaren. Het is zeker mijn doel om ooit bij deze club terug te keren. We hebben nog de mogelijkheid om iets unieks van dit seizoen te maken", verwees Xavi naar de twee finales die hem nog resten in het shirt van de club. Barcelona neemt het op 30 mei in de bekerfinale op tegen Athletic Bilbao en speelt een week later de Champions League-finale tegen Juventus. 

"Ik voel me nog fit en hoewel het natuurlijk op een lager niveau is dan hier, denk ik dat ik nog een aantal jaar kan presteren. Waar ik ook speel, ik zal altijd een kind van Barcelona blijven. Ik ben hier opgegroeid en ik ben een gelukkig en gezegend mens. Ik had me geen betere carrière kunnen wensen", aldus de  middenvelder, die naast onder meer acht landstitels en drie Champions League-bokalen met Barcelona, ook het WK (2010) en tweemaal het EK (2008, 2012) won met Spanje.